Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 15:16

Több mint 12 órán át tartott a vonatút Nyíregyházáig

Budapest.Nyíregyháza - A hó, a jég és a viharos szél a vonatközledésben is komoly fennakadásokat okozott. Nem egy olyan járatról hallani, amelyiknek 12 óra vagy annál is hoszzabb menetidő alatt sikerült a fővárosból a szabolcsi megyeszékhelyre eljutnia.

Budapest.Nyíregyháza - A hó, a jég és a viharos szél a vonatközledésben is komoly fennakadásokat okozott. Nem egy olyan járatról hallani, amelyiknek 12 óra vagy annál is hoszzabb menetidő alatt sikerült a fővárosból a szabolcsi megyeszékhelyre eljutnia.- Csütörtökön, a fél hatos InterCity-vel indultam el a fővárosból egy itteni, nyíregyházi barátnőmhöz látogatóba. Egy darabig még semmi sem utalt arra, hogy a túrából tortúra lesz.

Kisújszálláson azonban már négy és fél órát voltunk kénytelenek várakozni, amit Karcagon egy újabb másfél órás követett. Ezt még valahogy ki lehetett bírni, de ami ez után jött...

Debrecen előtt ugyanis eltört a vonat áramvezetéke, így elment a világítás és a fűtés is. Ez olyan hajnali négy óra előtt történt. Az egész hercehurca alatt a vasúttársaság semmit nem adott nekünk enni, leszállni sem mertünk, mert azt mondták, a vonat bármikor tovább indulhat, így saját felelősségünkre hagyhatjuk csak el a szerelvényt. Debrecenig, majd Nyíregyházig végül egy dízelmozdony húzott el bennünket, így péntek délelőtt kilencre sikerült is megérkeznem a barátnőmhöz. Hát mit mondjak, nem így képzeltem el a látogatást... - közölte a neve elhallgatását kérő fővárosi lány, aki szerint kész csoda, hogy különösebb pánik és zavargás nélkül lezajlott az utazás, hiszen nem egy kisgyermekes szülő is utazott a vonaton, de szerencsére senkinek nem esett baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!