Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 12:09

Nem találtak pénzt a kasszában az ukrán bankrablók

Kárpátalja – A rablók egy kereskedelmi bankba betörtek késő éjszaka Munkácson, ám nem találtak készpénzt, így csupán számítógépeket zsákmányoltak – adta hírül a Kárpátinfó hírportál.

Kárpátalja – A rablók egy kereskedelmi bankba betörtek késő éjszaka Munkácson, ám nem találtak készpénzt, így csupán számítógépeket zsákmányoltak – adta hírül a Kárpátinfó hírportál.A bank őrzésével egy privát vagyonőr-szolgálat volt megbízva. Diszpécserük azonnal jelentette a bank feltörését a rendőrségnek. Annak ellenére, hogy a járőr pillanatok alatt a helyszínre érkezett, a betörőket már nem találták ott.

A leltár során kiderült, hogy az ismeretlen betörők egyetlen lyukas garast sem találtak a pénzintézetben, így csupán három számítógépet vittek el. Ezek memóriájában mindazonáltal fontos adatokat tároltak, így fennáll a gyanú, hogy tulajdonképpen nem is a pénz érdekelte a bankrablókat, hanem a PC-kben őrzött információk.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tetteseket. Egyúttal felhívták a bankok tulajdonosait, lehetőleg ne magánvállatokkal, hanem az állami vagyonőr-szolgálatokkal kössenek szerződést. Azokban a pénzintézetekben ugyanis, amelyeket hivatásos őrző-védők őriznek, ilyesmi még nem fordult elő – írja a Kárpátinfó.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!