Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.17. 18:20

Március 22–23. –„Tavaszváró Hétvége” Kisvárdán

Kisvárda - A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, és más érdekes programokkal fogadja az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, március 22–23–án, pénteken és szombaton.

Kisvárda - A vidámság, az alkotás és a kreativitás jegyében kézműves foglalkozással, táncházzal, bábelőadással, és más érdekes programokkal fogadja az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, március 22–23–án, pénteken és szombaton.A pénteki, 22–ei programban délután négy órától, „A tanuljunk egészségesnek lenni” sorozat keretében a tavasz ízeivel ismerteti meg hallgatóit Tóthné Békés Zsófia természetgyógyász. Ezt követően öt órától a nyíregyházi Dr. Szilágyi Nóra fogszakorvos, hormonegyensúly–terapeuta vezeti be az érdeklődő hölgyeket a női egészség és a hormonháztartás rejtelmeibe.

Este hét órától pedig Mikó István vendégei lehet, az érdeklődő közönség egy zenés sörözgetésre a Folytassa Svejkkel a derék katonával.

Szombaton (23–án), a rendezvény ideje alatt a Művészetek Háza előtti téren frissen sült finomságokat kóstolhatnak az érdeklődők: kenyérlángost, krumpli lángost, sült tököt, sült gesztenyét, stb. helyben fogyasztással.

A Húsvét–váró „Facsiga” játszóházban, délelőtt kilenc órától, húsvéti díszeket, ajándékokat készíthetnek gyerekek és felnőttek egyaránt. Megtanulhatják a tojásdekorálást s tanulhatnak locsoló verseket, a legkisebbek pedig kedvük szerint rajzolhatnak és kifestőzhetnek.

De várják azokat, akik szívesen áruba bocsájtják bármilyen méretű (akár felnőtt is) kinőtt, megunt, jő minőségű ruháikat, feleslegessé vált játékaikat, az „Adok–veszek, cserélek” bazárban a délelőtt folyamán.

Fél tíztől féltizenegyig „Táncoljunk együtt!” – „Aprók tánca” táncházban, az előtérben dunántúli ugrósok, rétközi népszokások, és csárdások lesznek tanulhatók, „Táncolj és Mulass Velünk” címmel, Turóczi Zsolt és Csóka Boglárka vezetésével.

Délelőtt tíz órától, délután négy óráig a debreceni Borsos László asztrológus tart személyre szabott egyéni tanácsadást. Délután négy órától pedig a nőiesség és család megjelenése és értelmezése az asztrológiában címmel tart előadást az asztrológus.

Begér Béni Bungalója című zenés bábjátékot a Kalamona Bábszínház előadásában láthatják az érdeklődők féltizenegytől.A kétnapos hétvégi program a Kisvárdai Kulturális Egyesület szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!