Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.23. 12:22

Hőkamera buktatott le cigarettacsempészeket Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. március 23., szombat (MTI) - Hőkamera buktatott le cigarettacsempészeket a magyar-ukrán államhatár térségében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 23., szombat (MTI) - Hőkamera buktatott le cigarettacsempészeket a magyar-ukrán államhatár térségében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.Fedor Rita főhadnagy tájékoztatása szerint a határrendészek által használt eszköz kezelői csütörtök éjjel négy ember mozgására figyeltek fel a határszakaszon, amint nagy dobozokat cipeltek Tiszacsécse irányába.

A helyszínre küldött járőrök a község belterületén, egy ingatlanon találták meg a dobozokat, amelyekben csaknem 7500 doboz ukrán zárjegyes cigaretta volt.

A járőrök az ingatlan közelében három férfit, egy fehérgyarmati és két milotai lakost fogtak el, valamennyien elismerték, hogy ők hagyták hátra a csempészett cigarettát, amely - mint kiderült - a jövedéki törvény rendelkezése alapján számítva több mint 6,3 millió forint értékű.

A rendőrök a csempészéssel gyanúsított férfiakat a lefoglalt cigarettával együtt átadták az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely nyomozást indított negyedik társuk kézre kerítésére is.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!