Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 16:54

Havazás - Továbbra sincs ivóvíz öt szabolcsi településen

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - A vezetékszakadás okozta áramkimaradás miatt továbbra sincs vízszolgáltatás öt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen: Bujon, Beszterecen, Kemecsén, Tiszarádon és Vasmegyeren - közölte Lipők Sándor (Fidesz-KDNP) kemecsei polgármester péntek délután az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 15., péntek (MTI) - A vezetékszakadás okozta áramkimaradás miatt továbbra sincs vízszolgáltatás öt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen: Bujon, Beszterecen, Kemecsén, Tiszarádon és Vasmegyeren - közölte Lipők Sándor (Fidesz-KDNP) kemecsei polgármester péntek délután az MTI-vel.A polgármester, aki a térség kormánypárti országgyűlési képviselője is, elmondta: több mint tízezer ember maradt víz nélkül az öt településen, ideiglenes ellátásukról a rendőrség segítségével gondoskodnak. Ásványvizet és máshonnan szállított ivóvizet osztanak nekik, a zavar elhárításához pedig segítséget kértek a katasztrófavédelemtől.

Lipők Sándor kiemelte: az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság budapesti központjából már úton van egy nagyteljesítményű áramfejlesztő aggregátor, amely az ideiglenes ivóvízellátást oldja majd meg.

A polgármester közlése szerint az eszköz megérkezése után azonnal üzembe helyezik, egy órán belül feltöltik a víztornyot, és vízhez juthatnak Buj, Beszterec, Kemecse, Tiszarád és Vasmegyer lakói.

Közben az E.ON Zrt. munkatársai és alvállalkozói nagy erővel dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán, a viharos széllökések, a jegesedés és a kidőlt fák miatt meghibásodott elektromos vezetékek összekötésén. Az üzemzavar elhárítása lesz a végleges megoldás a zavartalan vízszolgáltatás újraindítására - mondta Kemecse város polgármestere.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!