Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 11:06

„Zsófi” pad alá bújt Mátészalkán

Mátészalka - A víz világnapja alkalmából Mátészalkán rendeztek bemutatót a speciális mentők, az egyik házigazda Kiss Ramóna volt egy tv sorozat „Zsófija”.

Mátészalka - A víz világnapja alkalmából Mátészalkán rendeztek bemutatót a speciális mentők, az egyik házigazda Kiss Ramóna volt egy tv sorozat „Zsófija”.Két speciális mentőcsoport, a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület, a Multisalva (Szatmárnémetiből) és a Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület tartott bemutatót Mátészalkán, a víz világnapja alkalmából. A vendégeket és érdeklődőket a fővédnök, Kovács Sándor, a Megyei Közgyűlés alelnöke üdvözölte, majd átadta a szót Kiss Ramónának és Tóth Richárdnak, akik a rendezvény házigazdái voltak.

Előbb a kutató és mentőkutyák csaltak mosolyt az arcokra, a bemutató során volt, hogy Ramónát a pad alatt kellett megtalálni a csaholó ebnek. A Romániából érkezett speciális mentők egy különleges kutató technikát mutattak be, a motoros ernyőt, amivel alacsony magasságban, lassan haladva, nagy területet tudnák átnézni, és a megjelölt koordináták alapján a földi kutatók sokkal hamarabb vihetik biztonságba a sérült, elkóborolt személyeket. A hazai pályán mozgó búvárok aztán a medencében mutatták meg, hogyan kell gyorsan, szakszerűen kimenteni a vízbe zuhant embert. Volt még technikai bemutató, kipróbálhatták az ügyesebbek az alpin technikát, kötélhidat, rekeszépítést, volt ovis úszóverseny, és aquafitness is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!