Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 17:20

Csak személyivel lehet vonatra ülni Ukrajnában

Nyíregyháza - Mostantól csak fényképes személyazonosító igazolvánnyal lehet vonatra szállni az Ukrán Vasút távolsági járatain – adta hírül a vasút sajtószolgálata.

Nyíregyháza - Mostantól csak fényképes személyazonosító igazolvánnyal lehet vonatra szállni az Ukrán Vasút távolsági járatain – adta hírül a vasút sajtószolgálata.Az ukrán kormány egy múlt héten elfogadott törvénymódosítás révén elrendelte, hogy a távolsági személyvonatokra csakis névre szóló menetjegyek állíthatók ki, és a vonatra szálláskor az utasoknak személyi igazolványukkal vagy jogosítványuk felmutatásával kell igazolniuk, hogy jogosultak a megváltott menetjegy felhasználására.

Az intézkedést azzal indokolták az illetékesek, hogy ily módon akarják megnehezíteni a jegynepperek munkáját, akik csúcsidényben százszámra vásárolják fel a hálókocsikra szóló jegyeket, s azokat a későbbiekben többszörös felárral kínálják megvételre a vasútállomásokon. Egy másik változat szerint a hatóságok így akarják kiszűrni az utazni vágyók közül az illegális migránsokat, akik előszeretettel választják a vonatot ahhoz, hogy eljussanak Ukrajna és az EU közös határainak közelébe.

Az intézkedés, mely a külföldiekre is vonatkozik, a törvénymódosítás kihirdetését követő 15 nappal, tehát ezekben a napokban lép érvénybe. Az utóbbiak számára a szigorítás jelentősen megnehezíti azt az eljárást, hogy ukrajnai ismerőseiken keresztül foglaltassanak jegyet a belföldi távolsági személyvonatokra.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!