Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.15. 18:04

Áram nélkül fűteni sem tudnak

Tiszabercel, Szabolcsbáka - Bercelen csütörtök este óta szünetel az áramszolgáltatás. A településen 20-25 cm hó esett, az önkormányzat valamennyi közfoglalkoztatottját berendelte. A hóeltakarítás mellett az is feladatuk, hogy felkeressék Tiszabercel idős, beteg, segítségre szoruló lakosait.

Tiszabercel, Szabolcsbáka - Bercelen csütörtök este óta szünetel az áramszolgáltatás. A településen 20-25 cm hó esett, az önkormányzat valamennyi közfoglalkoztatottját berendelte. A hóeltakarítás mellett az is feladatuk, hogy felkeressék Tiszabercel idős, beteg, segítségre szoruló lakosait. Ha kell, tüzifát hasogatnak, ha kell, havat sepernek a portákon, és mindenkinek átnyújtanak egy kis kártyát, amelyen a legfontosabb telefonszámok szerepelnek. Áram híján sokan fűteni sem tudnak, ezeknek a családoknak a helyi óvodában és a teleházban alakítottak ki melegedő helyiséget. Az önkormányzat egy agregáttal termel annyi áramot, amivel működtetni tudja a közintézmények fűtési rendszerét a fagyveszély miatt.

– A hűtőládában lévő hús- és zöldségféléket kivittük a hidegre, hogy mentsük, ami menthető. A vezetékes telefonok nem működnek, a mobilokon is gyenge a térerő. Nem működik a tévé, a rádió, így a hóhelyzetről szóló híreket sem tudjuk nyomon követni. Itt ülünk csendben, szinte teljesen elzárva a külvilágtól. A legtöbben gyertyával, mi egy petróleum lámpával világítunk – panaszolta tiszaberceli olvasónk.

Szabolcsbákán is hasonló a helyzet. Hűséges olvasónk, Tótfalusiné így kesergett: – Sok az idős és a kisgyermekes család mifelénk, őket még inkább kényelmetlenül érinti a csütörtök óta tartó áramszünet. Nem tudunk fűteni sem, mert a rendszert keringtető szivattyú működteti. A szomszéd községben persze van áram! Igyekszünk megértőek lenni az időjárás miatt, de fogy a türelmünk, ráadásul a szolgáltató elérhetetelen a megadott telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!