Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.03.24. 12:00

A növények olyanok, mint a csecsemők...

Nyíregyháza - Szeretetet, odafigyelést, és végtelen törődést igényelnek mindenkor, mondja egymás szavát kiegészítve a Fehérgyarmaton élő Török Bálint úr és kedves felesége, Erzsébet asszony.

Nyíregyháza - Szeretetet, odafigyelést, és végtelen törődést igényelnek mindenkor, mondja egymás szavát kiegészítve a Fehérgyarmaton élő Török Bálint úr és kedves felesége, Erzsébet asszony.Ha megfelelő gondoskodásban részesülnek, akkor még az időjárástól függetlenül is, meghálálják a sok rájuk fordított munkát,s egy család jól megélhet belőlük!

Szinte esztétikai örömet okoz nekünk, ha látjuk megelégedett " arcukat", az uborkák erőtől duzzadó, hosszú és egyenes bajszát,mintha mondaná, " hogy köszönöm gazdám jól érzem magam itt nálatok"! Kb. 32 éve uborkázunk, először Gacsályban kezdtük 2ha-on 30000 méter uborkával.

Most Fehérgyarmaton élünk, és három éve a fóliázunk, a tyukodi konzervgyárnak vagyunk a beszállítói, a jó kapcsolatunkat jelzi az is, hogy mindig minőségi árut tudunk szállítani, amit a gyár időben ki is fizet nekünk.Magamról annyit, mezőgazdasági gépszerelő szakmával rendelkezem, a gacsályi TSZ- ben traktoros voltam. A feleségem zöld könyves mezőgazdász ( méreg - permetezőszer forgalmazó ) és informatikai szakon végzett a debreceni Főiskolán. Idehaza Ő végzi a felvásárlást, számlázást, és szinte mindent, mert megállásunk itt nem lehet.Általában 2000 méterem termelünk uborkát, és általában 400 mázsa export minőséget tudunk belőle szállítani a tyukodi konzervgyárnak, aki ellát bennünket szinte mindennel, ami a termesztéshez szükséges ( locsoló berendezés, műtrágya, fólia stb). De termelünk jó minőségű paprikát, paradicsomot, és szinte minden zöldségfélét ami a háztartáshoz szűkséges!

A saját gyerekünk mellett,még gyámkodunk három roma gyerek felett is, akik szintén a segítségünkre vannak a munkákban, és mire felnőnek, képzett mezőgazdász válhat belőlük, mert itt az alapokat elsajátíthatják."

A Török házaspár neve fogalom itt Fehérgyarmaton és környékén, terményeik mindig frissek, és jó minőségűek, és az átlagosnál olcsóbb áron kaphatók! a Tömöttvár u 23.sz alatt szinte minden megtalálható, ami szem és szájnak az ingere! " Bálint " gazda és a kedves felesége azt hangoztatja, hogy aki dolgozni akar, annak ők munkát is tudnak adni, természetesen korlátozott számban.

- E.Nagy István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!