Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 09:50

Top 100 Klub a megyei területfejlesztésről

Nyíregyháza -  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági, társadalmi életében kiemelt jelentőséggel bíró témát tűzött napirendre a Kelet-Magyarország soron következő TOP 100 Klubja, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzattal közösen szervez meg február 4-én, a Megyeháza Bessenyei Nagytermében.

Nyíregyháza -  Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági, társadalmi életében kiemelt jelentőséggel bíró témát tűzött napirendre a Kelet-Magyarország soron következő TOP 100 Klubja, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzattal közösen szervez meg február 4-én, a Megyeháza Bessenyei Nagytermében.

A Kelet-Magyarország lassan másfél évtizeddel ezelőtt indította el Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági életét külön bemutató a TOP 100 rendezvényt, s ehhez kapcsolva jelenik meg azóta is min­den év őszén a TOP 100 kiadvány a leginkább meghatározó száz cég, gazdasági szervezet bemutatásával, kiegészítő gazdasági elemzésekkel. A megye napilapjának kezdeményezéséhez az elmúlt években csatlakozott a megyei adóhatóság és a megyei iparkamara is, ennek az együttműködésnek köszönhetően még pontosabb információkkal szol­gá­lunk a megye lakosságának, illetve a szélesebb közvéleménynek megyénk gazdasági helyzetéről, fo­lya­matairól.

A TOP 100 Klub programsorozat ehhez kapcsolódva teremt alkalmat a gazdasági életben meghatározó szervezeteknek, intézményeknek az egyeztetésre egy-egy előre megadott témakörben. A téma ezúttal a megye területfejlesztési stratégiájának megalapozása, lehetséges fejlesztési irányainak meghatározása lesz.

A szervezők együttműködése rendhagyó egyeztetési lehetőség: a megye területfejlesztési stratégiájának elkészítéséhez várják az észrevételeket, javaslatokat, illetve a résztvevők első kézből kapnak tájékoztatást területfejlesztés eddigi elképzeléseiről. A felkért szakértők előadásait követően a rendezvény fórummal ér véget. (Az eseményről tudósítunk.)

A PROGRAM

9.30-10.00: Érkezés, regisztráció

10.00-10.05: Köszöntő

Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese

10.00-10.20: Megnyitó

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke

Felkért előadók:

10.20-10.40: A megyei területfejlesztési koncepció elkészítésének mérföldkövei

Előadó: Oláh István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

10.40-11.00: Fejlesztési irányok, lehetséges fejlesztések (2014-2020)

Előadó: Kézy Béla, a Megakom Stratégiai Tanácsadó Iroda ügyvezető igazgatója

11.00-11.20: Magyarország 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikai stratégiája, a területfejlesztés alakulása, különös tekintettel az Észak-alföldi régióban várható fejlesztési fókuszpontokra

Előadó: Dr. Mező Ferenc, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója

11.20-11.30: Aktuális gazdaság- és vállalkozásfejlesztési pályázatok az Új Széchenyi Tervben

Előadó: Bartus Pál, fejlesztési tanácsadó Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft.

11.30-11.40: MAGYAROK A PIACON KLUB: A jól működő magyar gazdasághoz sikeres, fejlődésre képes magyar vállalkozások kellenek!”

Előadó: Lévai Annamária, Magyarok a Piacon Klub főtitkára

A rendezvény moderátora: Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese

11.40-12.30: Fórum (kérdések, válaszok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!