Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 07:38

Téli képek

Kisvárda – Az idei szélsőséges tél időjárás igazi meglepetéseket okozott országunkban. Míg Dunántúlon félméteres hótakaróról, járhatatlan utakról szóltak a hírek, addig a keleti félteken –a mi országrészünkön– változatos, mondhatjuk nyugodtan szinte tavaszias időjárás volt az uralkodó.

Kisvárda – Az idei szélsőséges tél időjárás igazi meglepetéseket okozott országunkban. Míg Dunántúlon félméteres hótakaróról, járhatatlan utakról szóltak a hírek, addig a keleti félteken –a mi országrészünkön– változatos, mondhatjuk nyugodtan szinte tavaszias időjárás volt az uralkodó. A februári hó az elmúlt napokig váratott magára. A szerdán megindult hóesésben, sok féle csapadékformát észlelhettünk. Dara, havas eső, hó s a déli, kora délutáni órákban a nagypelyhekben hulló hó csodálatos látványa lepte meg területünket.

Ma reggelre, a fákat, a bokrokat, a cserjéket, a háztetőket, de sorolhatnám tovább pihés hó több centiméteres lerakódása fedte s fedi még a kora délutáni órákban, de most már a nulla fok körüli hőmérséklet hatására ritkábban.

Estére talán le is „hullik” az ágakról, a cserjékről. Ezt bizonyítják felvételeink is.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!