Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.08. 12:25

Szélesebb spektrumú rezsicsökkenést ígérnek

Nyíregyháza - Csütörtökön ért véget az a három napos Fidesz-KDNP frakcióülés, melyen szóba került az újabb, a lakosság még szélesebb spektrumát érintő rezsicsökkentés terve is.

Nyíregyháza - Csütörtökön ért véget az a három napos Fidesz-KDNP frakcióülés, melyen szóba került az újabb, a lakosság még szélesebb spektrumát érintő rezsicsökkentés terve is. A gyulai tanácskozás tapasztalatairól dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a Fidesz péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány július elsejétől 10 százalékkal mérsékelni szeretné a csatorna-, a víz-, a szennyvízelvezetési, a kéményseprési és a szemétszállítási díjakat.

– A villany és a gáz árának csökkentésével eddig egy átlagos, kétgyermekes magyar család körülbelül 7500 forintot spórolt, azt pedig nem kell külön ecsetelni, hogy a megyében élő közel kétszázezer háztartás számára ez a napi megélhetésben mekkora segítséget jelent.

A családok terheinek újabb enyhítéséről dr. Tilki Attila, Fehérgyarmat polgármestere, országgyűlési képviselő is szólt: az országos mellett létrejött egy megyei munkacsoport is, hogy a régión belüli szolgáltatói eltéréseket megvizsgálja, hisz a vízművek egy része önkormányzati tulajdonban van. Esetükben meg kell vizsgálni azt, hogy náluk hogyan lehet a díjak mérséklését megoldani.

– Hiteltelen dolognak tartom azt, hogy azok a szocialisták akarnak tanácsot adni nekünk ebben az ügyben, akik ígéretük ellenére folyamatosan emelték a gázárakat – fogalmazott Tilki Attila. A sajtótájékoztatón elhangzott: a palackosgáz árának csökkentése is a tervek közt szerepel, továbbá egyszerűsíteni kívánják a szolgáltatók számláit is.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!