Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 18:42

Segítenek abban, hogy sikeres pályázatokat írjanak

Nyíregyháza - A kulturális élet, a sport, a gazdaság, az egészségügy, a szociális szféra és a közélet területén működő civil szervezetek képviselői töltötték meg hétfőn délután a városháza Krúdy termét, ahol a Nemzeti Együttműködési Alap idei pályázatairól adtak tájékoztatást a szervezet kollégiumainak elnökei.

Nyíregyháza - A kulturális élet, a sport, a gazdaság, az egészségügy, a szociális szféra és a közélet területén működő civil szervezetek képviselői töltötték meg hétfőn délután a városháza Krúdy termét, ahol a Nemzeti Együttműködési Alap idei pályázatairól adtak tájékoztatást a szervezet kollégiumainak elnökei.Bevezetőjében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere elmondta: a város életében jelentős szerepet töltenek be a civil szervezetek, hiszen számos feladat ellátásában segítik az önkormányzatot.

– Amit a civilek nyernek, azzal a város gazdagodik, ezért nagyon fontos, hogy minden olyan információt megkapjanak, ami hozzásegíti őket ahhoz, hogy sikeres pályázatokat írjanak. Ezt a célt szolgálja ez a konferencia is, ahol a kollégiumok elnökei a legfrissebb információkkal látják el az érintett szervezeteket – mondta a polgármester.

Dr. Kondra Laura, a NEA Nemzeti Összetartozás Kollégium elnöke elmondta, a 2010-ben elfogadott civil törvény új alapokra helyezte a szervezetek támogatását, leegyszerűsítette a forrásokhoz való hozzájutást. Előadásában a leggyakoribb hibákra hívta fel a figyelmet, a kollégiumvezetők pedig a hamarosan megjelenő pályázati kiírások részleteit ismertették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!