Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 11:48

Ősztől új rendszerben: változik a tanárképzés

Nyíregyháza - Az általános iskolai tanárok 4+1 éves képzés után kapnak diplomát a következő tanévtől.

Nyíregyháza - Az általános iskolai tanárok 4+1 éves képzés után kapnak diplomát a következő tanévtől.Mivel március elsejéig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe, a Nyíregyházi Főiskola oktatói minden lehetőséget megragadnak a népszerűsítéshez. Nem pusztán az NYF nyílt napjain, hanem a megye több középiskolájában személyesen tájékoztatják az érdeklődő diákokat a különböző képzésekről. Egyébként is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a régióban élő diákokhoz eljussanak az információk. Előnye a képzéseknek, hogy viszonylag kis csoportokban oktatnak, több figyelem jut egy-egy hallgatóra, így mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati oktatásban minőségi munka folyhat.

Ami tény: változik a tanárképzés, ősztől új rendszerben lehet tanári szakképzettséget szerezni. Az általános iskolai tanárok 4+1 éves képzés után kapnak diplomát. Szakpárokat hirdet a Nyíregyházi Főiskola: olyan párosításokat, hogy a végzőseknek ne legyen gondjuk az elhelyezkedéssel, biztosítva legyen a kötelező óraszámuk. Az elmúlt években kevesen végeztek tanárként, főleg a matematika, kémia és fizika szakosokból mutatkozik hiány. Az osztatlan tanárképzés mellett továbbra is lehet jelentkezni tanári mesterképzésre. A diplomás pedagógusok és az alapszakon diplomázók több, mint tíz tanári mesterszakból válogathatnak.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!