Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.24. 19:45

Olvasói levél: Kutyavilág a Pannónia utcában

Nyíregyháza - Nagyon szeretem a kutyákat, és tisztelem az állatvédelmi törvényt, de szeretném megkérdezni: a törvény által védett kutyáktól ki véd meg minket, embereket? Nem tudom, máshol mi a jellemző, de nálunk, Nyírszőlősben, a Pannónia utcában több nem gazdátlan kutya csavarog.

Nyíregyháza - Nagyon szeretem a kutyákat, és tisztelem az állatvédelmi törvényt, de szeretném megkérdezni: a törvény által védett kutyáktól ki véd meg minket, embereket? Nem tudom, máshol mi a jellemző, de nálunk, Nyírszőlősben, a Pannónia utcában több nem gazdátlan kutya csavarog.Legutóbb egy ilyen „páros” tett nálunk látogatást. Nagy a területünk, nem tudjuk mindenhol betonalapú, épített kerítéssel körbevenni, van, ahol csak drótháló van. Ezeket a nagytestű ebeket azonban ez egyáltalán nem akadályozta abban, hogy a drótot lenyomva, szétfeszítve „betörjenek” hozzánk, és csak úgy, „kutyafuttában” megöljék két értékes díszbaromfinkat. A kárunk több ezer forint. Természetesen próbáltuk felkutatni a kutyák gazdáit, de ez lehetetlennek bizonyult. Ami velünk történt, nem egyedi eset, többeknél okoztak már több ezer és tízezer forintos kárt a szabadjára engedett ebek, s mindez hidegen hagyja a gazdákat. Az sem érdekli őket, hogy ezek a kutyák ártatlan járókelőket, köztük gyerekeket veszélyeztetnek, ijesztgetnek! Nekünk is vannak kiskorú gyerekeink, akik sok időt töltenek az udvaron. Eddig úgy hittük, biztonságban vannak, mivel úgy, ahogy, de teljesen körbe vagyunk kerítve. Ezek után már félünk, féltjük őket. Meg kell várnunk, hogy valamelyik gyermeknek életre szóló testi vagy lelki sérülést okozzanak a kutyák vagy esetleg azonnal lehet tenni valamit ez ügyben? Végül is ki a fontosabb, a kutyák vagy a gyerekek?

Klepácsné, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!