Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 14:54

Olvasói levél: Járhatatlan út

Újfehértó - Immáron lassan 8 éve kezdődött az Újfehértó, Tűzér utcán élő 7 idős ember kálváriája, amikor előzetes egyeztetések nélkül tolólappal legyalultatták az éveken keresztül saját pénzen zúzalékkal feltöltött, az év minden időszakában járható körülbelül 150 méteres utat.

Újfehértó - Immáron lassan 8 éve kezdődött az Újfehértó, Tűzér utcán élő 7 idős ember kálváriája, amikor előzetes egyeztetések nélkül tolólappal legyalultatták az éveken keresztül saját pénzen zúzalékkal feltöltött, az év minden időszakában járható körülbelül 150 méteres utat.Akkor még csak időszakosan (éves szinten két-három hét) okozott problémát a belvíz, hiszen a vízelvezető árok szintje még így is az utcafront magassága alatt húzódott. Az építkezés kezdetén megszüntették a betonlappal kirakott árkot.

2010 októberétől idős dédnagymamámat az Országos Mentőszolgálat gépjárműve csak súlyos nehézségek árán tudta az utcából elszállítani több alkalommal is. Azóta az út hosszú időn keresztül járhatatlan. A postai küldemények kézbesítése, a szemétszállítás, az orvosi ellátás (nagypapám súlyos beteg, egy 90 éves rokon is ott él, lakását el sem tudja hagyni), a mindennapi bevásárlás mindennapos gondot okoz októbertől március végéig.

A szolgáltatók nem tudnak lejönni hibaelhárításra, mely a képen is látszik, hiszen a villanyvezeték 40 éve nincs karbantartva, pedig az is jelentős anyagi ráfordítással lett kiépíttetve. (3 db villanyoszlop megvásárlásával, melyen a vezeték lóg és többszöri bejelentésre sem végeztette el az áramszolgáltató, az E.On a szükséges munkálatokat).

Jelenleg az utcában 5 idős, beteg ember él (dédszüleim azóta meghaltak). Úgy érzik, hogy problémájukkal sehová nem fordulhatnak. Hátrányos helyzetűnek tekintik magukat a koruk miatt. A városnak ugyanolyan fizető lakosai, mint más, hiszen belterületen élnek, nem tanyavilágban.

A mellékelt képeken is látható, hogy a csapadékrendszer kiépült, de az utcában 30cm-es sártenger van, amely járhatatlan. A képeken látszik, hogy a csapadékelvezetésre szánt teknő, melyet ki sem szinteztek, csak egy markolóval kivájtak lényegesen magasabb szinten van, mint az út szintje és takarítva sincs. A helyreállítási munkálatokat, melyeket megígértek mai napig senki sem végezte el, pedig aszfaltozott útburkolatot ígértek, hisz ez az elmondásuk szerint benne volt a pályázaton elnyert összegben.

Hová került ez a pénz? Hová kell fordulni, hogy meghallgassák az igényüket, hogy helyreállítsák legalább arra az állapotra, amit nagyszüleim saját költségen megcsináltattak?

Kérem segítségüket ebben, hogy végre rendeződjön a sorsuk, legalább mindennapi teendőiket elláthassák.

Rácz Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!