Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.20. 12:12

MSZP-sajtótájékoztató - Választási költségvetésnek tekintik a városi büdzsét

Nyíregyháza - Közgyűlés után címmel tartottak sajtótájékoztatót az MSZP irodájában szerda reggel.

Nyíregyháza - Közgyűlés után címmel tartottak sajtótájékoztatót az MSZP irodájában szerda reggel. Jeszenszki András frakcióvezető-helyettes elöljáróban megjegyezte: „Választási költségvetésnek tekintjük a városi büdzsét” – majd hozzátette: „Olyan területeken erősít be a város vezetése, amit eddig elhanyagolt. A közmunkaprogramban erre az évre 655 millió forint az előirányzott összeg, ami átlagban 468 fő foglalkoztatását foglalja magában. Szerintünk is nagy szükség van a közmunkára, de a megkülönböztetett bérezéssel nem értünk egyet.

Egyébként 2010-ben a szocialista városvezetés több mint 700 millió forintot fordított minderre, az igényeknek megfelelően 600-nál többen jutottak így zömmel 8 órás munkához és viszonylag elfogadható bérhez. Csökkennek a szociális ellátási tételek, ráadásul az állam fokozatosan kivonul, amivel magával rántja az önkormányzatokat. A panelprogramra az idén 15 milliót tervez a város, ami egyfajta végjáték, hiszen utoljára e téren 2009 decemberében hozott döntést a kormány. Közel kilencezer panellakást tudtunk felújítani az előző években”.

Dr. Moskovits Károly önkormányzati képviselő a városüzemeltetési cégről is szót ejtett: „Noha a cég költségvetése nőtt az előző két évhez képest, valójában a hiátust pótolják, ugyanis nagy a lemaradás. Az uniós pályázatok szenvedő alanya Nyíregyháza az érkerti és a Huszár-lakótelepet illetően. Hiába voltak benyújtott pályázatok, a kormányváltással ezek elakadtak, nem kezdődött el semmi, most viszont ott szerepelnek a költségvetési tervben. Bízunk benne, hogy ez nem pusztán kampányfogás. Fontos a város belterületi úthálózatának fejlesztése is, ám az elbíráló hatóság tartaléklistára tette a 438 millió forintos projektet, pedig nagy szükség lenne a megyeszékhely frekventált útjainak a fejlesztésére”.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!