Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 14:27

Kitett magáért az irodalmi kör

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napjáról a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ 6. számú Idősek Klubjában is rendszeresen megemlékeznek. A klub tagjai meghallgatták az irodalmi kör erre az alkalomra készített műsorát.

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napjáról a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ 6. számú Idősek Klubjában is rendszeresen megemlékeznek. A klub tagjai meghallgatták az irodalmi kör erre az alkalomra készített műsorát. A csoport munkáját, az anyagok kiválasztását és a próbákat Szurovcsákné Orbán Szilvia foglalkoztató segítette, fogta össze. Az eseményen Hajcsákné Magyar Angéla klubvezető elmondta: „A magyar nép nemzeti imádsága megszületésének napjára emlékezve az egész magyar kultúrát ünnepeljük, ezért a verses, zenés összeállításban Kölcsey költeményei mellett más, hazánk kulturális életében nagy szerepet játszó, kiemelkedő jelentőségű zeneszerzők, írók, költők művei is elhangzanak”. Az előadások után a témához kapcsolódóan sok emlék is előjött, amelyeket megosztottak egymással a résztvevők. A pogácsa és üdítő mellett még hosszasan elbeszélgettek, és magyarságunkban megerősödve zárták ezt a jeles napot.

Nádasi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!