Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.18. 11:46

Kitárja kapuját a tiszateleki iskola

Tiszatelek - A magyar ember számára meteorológiai szempontból mindig is jelentős nap volt február 24-e, Mátyás napja, hiszen a közeljövő időjárására kapott előrejelzést. A több évszázados megfigyelés szerint ugyanis ha Mátyás jeget talál, töri, ha nem talál, akkor csinál.

Tiszatelek - A magyar ember számára meteorológiai szempontból mindig is jelentős nap volt február 24-e, Mátyás napja, hiszen a közeljövő időjárására kapott előrejelzést. A több évszázados megfigyelés szerint ugyanis ha Mátyás jeget talál, töri, ha nem talál, akkor csinál. Bárhogy is történjen azon a napon, a tiszateleki diákok számára azért jeles nap február 24-e, mert az oktatási intézményük névadójának a névnapja. Az iskola ugyanis több mint 10 éve vette fel nemzeti királyunk, Hunyadi Mátyás nevét, s azóta minden évben megemlékeznek az igazságosságáról legendás uralkodóról.

Mivel az idén vasárnapra esik Mátyás napja, a tantestület és a diákok február 22-én, pénteken emlékeznek Mátyás királyra: 8 órakor megkoszorúzzák az iskola udvarán található emlékfalat, majd az iskolarádióban összeállítás hangzik el a névadóról.

Hétfőn, február 25-én kitárja az iskola a kapuját minden érdeklődő előtt, ugyanis nyílt tanítási napot rendeznek. A szülők, az érdeklődők mind a nyolc osztály életébe, munkájába bepillanthatnak ezen a napon. Molnár József igazgató tájékoztatást ad 8 órától a szülőknek és az érdeklődőknek, akik azt követően 12 óráig látogathatják a tanítási órákat. A nyílt napra várja az iskola vezetése a leendő első osztályos gyermekeket is a szüleikkel együtt. Az iskolába egyébként nemcsak helybeli diákok járnak, hanem tanulnak itt újdombrádi, besztereci és nagyhalászi fiatalok is.

Kikapcsolódás, szórakozás is színesíti az iskolai életet: március 1-jén délután rendezik meg a hagyományos farsangi mulatságot. A nebulók és a vendégek először a 3., az 5. és a 7. osztály műsorát tekinthetik meg, majd bemutatkoznak a jelmezesek. Hagyomány már az is, hogy a táncos mulatságot a bál hercegének és hercegnőjének keringője nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!