Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.23. 17:32

Illegális cigaretta-depó a magyar-ukrán határon

Ukrajna - Csempészésre előkészített, nagy mennyiségű cigarettára bukkantak az adórendőrség munkatársai az Ungvári járás egyik magyar-ukrán határ menti települése közelében.

Ukrajna - Csempészésre előkészített, nagy mennyiségű cigarettára bukkantak az adórendőrség munkatársai az Ungvári járás egyik magyar-ukrán határ menti települése közelében.32 500 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak a vámosok, közvetlenül a magyar-ukrán zöldhatár közelében – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó a megyei adórendőrség sajtószolgálatára hivatkozva. A fekete nejlonzsákokba csomagolt áru egy elhagyatott raktárépületben hevert. A talált csempészáru értéke megközelítőleg 300 000 hrivnya, azaz több mint 8 millió forint.

A tájékoztató szerint az idén ez már a második nagy fogás az újjászervezett vámhatóságnak. Az ukrán adórendőrség januárban egy illegális alkoholraktárt leplezett le, ahol tekintélyes mennyiségű hamisított szeszes italt tároltak.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!