Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.04. 18:20

Eszközökre várnak a kolisok

Nyíregyháza - A bezárt kollégiumban számítógépek, hangszerek, kondicionáló gépek is voltak.

Nyíregyháza - A bezárt kollégiumban számítógépek, hangszerek, kondicionáló gépek is voltak.A nyíregyházi önkormányzat 2012 júniusában bezáratta a nyíregyházi Művészeti Középiskola Moszkva utcai kollégiumát, s az ottani diákokat az új tanév kezdetekor, 2012 szeptemberében más kollégiumokban helyezte el. A bezárt kollégiumban azonban voltak hangszerek, számítógépek, kondicionáló gépek, amelyeket az új helyükön is örömmel használnának a diákok. A működő kollégiumok vezetői hiába nyújtották be igényüket azokra a hangszerekre és eszközökre, mind a mai napig nem kaptak belőlük semmit, pedig immár megkezdődött a második félév is. Ennek kapcsán szerettük volna megtudni, mi történt a Művészeti Középiskola kollégiumának eszközeivel, miért nem kapták meg eddig a hangszereket és az eszközöket azok a kollégiumok, amelyek befogadták a művészetis diákokat és arra is választ vártunk, hogy mikor használhatják újra a hangszereket, a szórakoztató és az informatikai berendezéseket a diákok?

Folyamatos az elosztás

A városháza sajtószolgálata azt közölte lapunkkal, hogy a Moszkva utcai kollégiumban lévő eszközök önkormányzati tulajdonban vannak. „Az ott lévő berendezési tárgyak, edzőtermi és technikai eszközök más kollégiumokba történő kihelyezése folyamatosan történik a 2013. január 1-jétől működő Középfokú Köznevelési Intézményeket Működtető Központ bevonásával. A városi intézmények és kollégiumok igényeit az elosztás során maximálisan figyelembe vesszük. A még használható eszközök (sportszerek, szórakoztató, és informatikai berendezések), melyek meghatározóan a szabadidős tevékenységhez kötődnek, természetesen a továbbiakban is a diákok rendelkezésére állnak majd. A szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó, esetlegesen felmerülő plusz eszközigényeket az önkormányzat igyekszik saját intézményrendszerén belül megoldani, a feleslegessé vált eszközök ésszerű és gazdaságos áthelyezésével.”

Várják az eszközöket

– Már a tanév elején megigényeltük az önkormányzat ellátó osztályától azt a hangszert, illetve azokat az eszközöket, amelyek a diákok életét könnyebbé és komfortosabbá tehetik – mondta lapunknak Juhász Ernő, az Inczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumvezetője. – Kértünk többek között egy elektromos zongorát, valamint számítógépeket, futópadokat, szakkönyveket, tankönyveket, berendezési tárgyakat. A megigényelt tárgyakat egyeztettem a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola igazgatójával, ugyanis az ottani kollégiumban is elhelyeztek egykori Moszkva utcai kollégistákat. A napokban kaptam a tájékoztatást arról, hogy a megigényelt tárgyakkal, eszközökkel a Köznevelési Intézményeket Működtető Központ foglalkozik most már, s ígéretet kaptam arra, hogy hamarosan meg is érkeznek a gépek. Nagyon várjuk már azt a pillanatot, hiszen az eszközök egyrészt diákok tanulását, másrészt a szabadidő tartalmas eltöltését segíthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!