Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.17. 11:54

Emlékezetes előadások – 24 év dokumentumai

Kisvárda - „A Fesztiválnak a magyar színházi életben betöltött szerepéről, a másik pedig a jövőre vonatkozó elképzelésekről szólna két tanácskozás, a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiváljának ideje alatt.”

Kisvárda - „A Fesztiválnak a magyar színházi életben betöltött szerepéről, a másik pedig a jövőre vonatkozó elképzelésekről szólna két tanácskozás, a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiváljának ideje alatt.”

Szakmai programok

 A versenyprogramhoz kapcsolódóan – mondta Nyakó Béla igazgató – megtartjuk a szakmai viták kialakult rendszerét. Az alkalomhoz kötődően azonban legalább két tanácskozást szeretnénk szervezni. Az egyik a Fesztiválunknak a magyar színházi életben betöltött szerepéről, a másik pedig a jövőre vonatkozó elképzelésekről szólna. Várjuk a határon túli színházak igazgatóinak, munkatársainak, színművészeinek javaslatait is, hogy milyen témákban és kiket lehetne a programokhoz előadóknak felkérni.

25 év, 25 ember, 25 előadás

Színészeket, színházi szakembereket szólítanak meg, akik vendégei voltak, vagy valamilyen formában közreműködtek a fesztiválon az elmúlt csaknem negyedszázad során. Felkérik őket, hogy válasszák ki azt a 10 előadást, az elmúlt 24 Fesztivál előadásai közül, amely valamiért emlékezetes volt számukra.

Az elmúlt 24 év válogatott dokumentumai

De lesznek más a negyedszázados eseményhez kapcsolódó programok is.

Lesz egy válogatott összeállítás az elmúlt 24 év sajtóanyagaiból. A fesztiválról számtalan újságcikk jelent meg a kezdetek óta a legkülönfélébb nyomtatott sajtótermékekben és internetes portálokon. Szeretnének ezekből egy olyan gyűjteményt összeállítani, amely kellőképpen reprezentálja a fesztivált, végigvezeti az olvasót az események történetén, egyben a legérdekesebb cikkek archívumaként is szolgálhatnának.

„Az én fesztiválom”

„Az én fesztiválom” címmel várjuk azok jelentkezését közönségünk köréből, akik az elmúlt 24 év alatt részt vettek valamilyen fesztiváleseményen, (előadás, koncert, szakmai program, stb.) és szívesen mesélnének (írásban) az átélt élményeikről – mondta Orbán–Radvánszi Ágnes népművelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!