Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.06. 10:38

Elkezdték az útfelújításokat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Őszre több, korábban csak toldozott-foltozott utat adnak át teljesen felújított állapotban Nyíregyházán. 

Nyíregyháza - Őszre több, korábban csak toldozott-foltozott utat adnak át teljesen felújított állapotban Nyíregyházán. 

Bocskai Péter a NyírVV vezetője a részletekről szólva elmondta: az utak állapota nagyon leromlott, aminek egyik oka az, hogy a rétegek az eltérő dilatáció miatt a hőingadozások nyomán egymáshoz képest elmozdulnak, ezeket csak egyben érdemes felmarni és aszfaltszőnyeggel leborítva felújítani.

Sajnos az utak egy része szinte járhatatlan, ma pedig ott, ahol a kátyúk a közlekedés biztonságát veszélyeztetik, felmarjuk, így nem marad rajtuk szintbeli különbség. A Széchenyi utcán ma kezdődött munkák során 1700 négyzetméter marunk fel, ez tehát az első lépcső.

A második lépcső az aszfaltszőnyeg borítás lesz, aminek kezdetéhez megfelelő nappali hőmérséklet szükséges, ennek a tervezett ideje emiatt április, május lehet. A város más pontjain, az Érkertben, a Korányi Frigyes utcán lehet számítani nagyobb, de a város szinte minden pontján kisebb útfelújításra.

A 2013-as költségvetési tervben útfelújításra, kátyúzásra, járdafelújításra elkülönített összeg a korábbi évekhez képest többszörösére nőtt. A közutakon forgalom fennakadás, forgalomkorlátozás várható, ehhez a lakosság türelmét kérjük, és igyekszünk időben tájékoztatni mindenkit, hogy hol, milyen változásra számítsanak. A nagyobb munka nagyobb türelmet igényel, szeptember végén, október elején már élvezhetjük a jobb utakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!