Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 11:28

Elismerték odaadó irányítását

Nyíregyháza - Sipos Tibor új utakat keres az allergén gyom, a parlagfű elleni védekezésben.

Nyíregyháza - Sipos Tibor új utakat keres az allergén gyom, a parlagfű elleni védekezésben.

A hazai tudományos és szakmai élet kiemelt, rangos eseményeként immár 59. alkalommal rendezték meg a Növényvédelmi Tudományos Napokat, amelyen a vidékfejlesztési miniszter elismerését vehette át Sipos Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Növény-és Talajvédelmi Igazgatóság vezetője.

Az eseménynek otthont adó Magyar Tudományos Akadémián Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára kiemelte, hogy a szakterületre jellemző a példaértékű összefogás és innovatív hozzáállás.

- A Nemzeti Vidékstratégia is megfogalmazza, hogy az élelmiszer- és az élelmiszer ellátás biztonságának szavatolása, a kiszolgáltatottság csökkentése, a minőség-ellenőrzés megerősítése kiemelten fontos feladat. A mezőgazdasági termelés biztonsága magában foglalja az élelmiszer-termelésre alkalmas környezet hosszú távú fenntartását is, aminek kiindulópontja az agrárkörnyezet védelme, különösen a termőföld megőrzése, a talajvédelem és az okszerű és fenntartható, integrált növényvédelem, növényegészségügy. A növényvédelmi hatóság és a növényvédelmi szakemberek együttműködése, és az integrált növényvédelmi rendszerek alkalmazása biztosítja a növényvédőszer-maradvány mentes élelmiszerek előállítását – hangsúlyozta Kardeván Endre.

Az államtitkár Miniszteri Elismerő Okleveleket adott át a szakma - ezúttal három - elismert képviselőjének: Nádasyné Dr. Ihárosi Erzsébet egyetemi docensnek, Kaptás Tibor, a Heves Megyei Növényvédő Állomás nyugalmazott laboratóriumvezetőjének és

Sipos Tibor okleveles agrármérnök, mezőgazdasági növényvédelmi szakmérnöknek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei növény és talajvédelmi igazgatójának.

Idézet a hivatalos indokolásból:

"Sipos Tibor gyakorlati szakemberként az Észak-Szabolcs-i térség valamennyi termesztett növényének védelmét magas szinten művelte. Termelésvezetőként dolgozott a DATE Kisvárdai Teichmann Vilmos telepén, Növény -, és Talajvédelmi Igazgatóhelyettesként és Igazgatóként nagy odaadással és magas szakmai színvonalon irányította és irányítja Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Növényvédelmi szakigazgatási tevékenységét, messzemenően szem előtt tartva az emberközeli és emberközpontú közigazgatás elveit. Új utakat keres az utóbbi évek egyik legveszélyesebb, allergén gyomnövénye -, a parlagfű elleni védekezésben, a sajtón, s az iskolarendszeren keresztüli széleskörű tájékoztatás, oktatás lehetőségeinek felhasználásával."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!