Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.06. 15:50

„A jövőjük érdekében menetelőket gúnyolják ki a fideszes képviselők”

– Azokban a megyékben, melyekből éhségmenetek indultak, egyre aggasztóbb méreteket ölt a szegénység, nő a munkanélküliség, gondot jelent a napi megélhetés, Szabolcs megyére pedig ez fokozottan igaz – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

– Azokban a megyékben, melyekből éhségmenetek indultak, egyre aggasztóbb méreteket ölt a szegénység, nő a munkanélküliség, gondot jelent a napi megélhetés, Szabolcs megyére pedig ez fokozottan igaz – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.– Ezeket a jövőjük érdekében menetelő embereket gúnyolják ki a megyei fideszes országgyűlési képviselők – éppen ők, akik azzal, hogy megszavazták a nyomort eredményező törvényeket, saját maguk járultak hozzá a szegénység elmélyüléséhez. Kíváncsi vagyok, hogy a menetelőket gyalázó polgármesterek mit tapasztalnak: vajon az általuk irányított településeken élők elégedettek a 47 ezer forintos közmunkabérrel és a 22 ezer forintos segéllyel?

Nyíregyházán az éhségmenet indulásakor a kormánypárti képviselők elbújtak, mert nem mertek kiállni az emberek elé, ehelyett nyilatkozatokat adtak ki, amelyekben megpróbálták védeni a védhetetlent és megmagyarázni az embereket mélyszegénységbe taszító intézkedéseiket – mondta Halmi József és hozzátette: 106 kilométert gyalogolt a menetben, mert bár neki van munkahelye és meg tud élni, együttérez azokkal, akiket ettől megfosztott a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!