Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.22. 19:25

Befejeződött a nyomozás a magyar-ukrán határon tevékenykedő cigarettacsempész bűnszervezet ügyében

Nyíregyháza, 2013. február 22., péntek (MTI) - Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy cigaretta csempészetére specializálódott bűnszervezet ügyében. A tíztagú bűnbanda 130 ezer doboz, 82 millió forint értékű dohányárut csempészett át a ukrán-magyar zöldhatáron - tájékoztatta a hatóság Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Nyíregyháza, 2013. február 22., péntek (MTI) - Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy cigaretta csempészetére specializálódott bűnszervezet ügyében. A tíztagú bűnbanda 130 ezer doboz, 82 millió forint értékű dohányárut csempészett át a ukrán-magyar zöldhatáron - tájékoztatta a hatóság Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.Sári Bernadett elmondta: a csempészetre szakosodott, hierarchikusan felépülő tíztagú szervezet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszamogyorós és Eperjeske térségében tevékenykedett. A cigarettát ukrán bűnözői csoporttól szerezték be, és a Tiszán úsztatták át Ukrajnából Magyarországra, majd a szállítmányt magyar, illetve külföldi orgazdák adták tovább, ők a hasznot luxusautókra, szerencsejátékra, fényűző életmódra költötték.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt mind a tíz gyanúsított ellen. Közülük többen visszaesők, jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak - ismertette a pénzügyőr hadnagy.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!