Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.07. 10:42

Az utánpótlás lehet a váltás nyertese

Tenisz - A teniszpálya új üzemeltetőjénél fontos szempont, hogy kellő versenyzési lehetőséghez jussanak a gyerekek.

Tenisz - A teniszpálya új üzemeltetőjénél fontos szempont, hogy kellő versenyzési lehetőséghez jussanak a gyerekek.

Amatőr vagy versenysport? Rendre felmerülő kérdés a nyíregyházi Városi Stadion teniszpályáinak üzemeltetése kapcsán. Az egyik hozza a bevételt, a másik jobbára csak viszi a pénzt, de hogy legyenek későbbi amatőrök, esetleg a klubhoz köthető jó versenyzők, ahhoz elengedhetetlen az utánpótlásnevelés. Ennek fontosságát felismerte az új üzemeltető is, amit a gyerekekkel foglalkozó szakemberek (Dajka László, Horváth Gábor és a legkisebbekkel foglalkozó Szabó Dániel) is üdvözölnek.

– Az elmúlt évek hányattatásai után ki lehet jelenteni, hogy az új üzemeltetőknél fontos szempont az utánpótlásnevelés, már csak azért is, mert az ő fiaik is teniszeznek – mondta Dajka László edző, aki rövidebb távollét után újra a stadionban, az immár Tenisz Park néven futó egyesületben gondozza a tehetségeket.

– Az üzemeltetőknek és az edzőknek közös érdekük, hogy minél több gyerek ragadjon ütőt, nálunk minőségi, egész éven át tartó képzést kapnak a kis teniszezők. Jelenleg tíz-tizenkét olyan teniszezőnk van, akik versenyszerűen játszanak, de harmincnál is többen kezdtek el sportolni nálunk az utóbbi hetekben. Szeretnénk, ha ez a szám tovább bővülne.

A teniszben sem tekinthető a téli időszak klasszikus holtidénynek, hiszen a fedett pályás versenyek már januárban megkezdődtek.

– Tanítványaink már indultak versenyeken, és a közelgő megmérettetéseken is rajthoz állnak, hiszen akkor fejlődnek igazán, ha sok meccset játszhatnak – folytatta Dajka László. – Nagy reményeket fűzünk a F12-es korosztályban szereplő versenyzőinkhez, Becser Dominikhoz és Toma Henrikhez, mindketten sokat fejlődtek, és azt szeretnénk elérni, hogy az áprilisi korosztályos ranglistán már az első tíz között jegyezzék őket. Az L14-ben szereplő Nagy Hanna ezt már elérte, hiszen jelenleg nyolcadik, de az ő előrelépésére is van esély. Bízunk benne, hogy a tizenkét esztendősek között Páll Marcell is hamarosan eléri társai szintjét, míg öccsétől, a kilencéves Páll Noeltól F10-ben várhatunk jó eredményeket. Korosztályváltása után Závaczki Martin idén már F14-ben teheti le névjegyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!