Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 09:43

Aranylakodalmat ünnepeltek Zajtán

Zajta - Zajtán, anno még 1963. február 16-án esküdött egymásnak örök szerelmet Bartha Árpád és Molnár Anna. A 2013-ban 71 éves nagyapa, valamint 74 éves nagymama most ismét megtette egymásnak azt a hajdani fogadalmat, amelyet ennyi idő távlatából sem felejtettek el egy pillanatra sem.

Zajta - Zajtán, anno még 1963. február 16-án esküdött egymásnak örök szerelmet Bartha Árpád és Molnár Anna. A 2013-ban 71 éves nagyapa, valamint 74 éves nagymama most ismét megtette egymásnak azt a hajdani fogadalmat, amelyet ennyi idő távlatából sem felejtettek el egy pillanatra sem. Februárban az újév a régi bizonyságtétel megerősítését hozta el számukra, ugyanis családjuk előtt, anyakönyvezető jelenlétében ismételték el újfent azokat a mondatokat, amiket egykoron rebegtek egymásnak.

- A mai rohanó világunkban, amiben élünk, az idősekről, illetve egy tartós házassági évfordulóról a megemlékezés nagyon fontos. Két ember 50 esztendőn át tartó együttléte nagyon ritka manapság. Sajnos elég kevés házasság köttetik napjainkban, s azoknak is a nagy része szakítással végződik. E kivételes, jeles alkalomra megszerveztük azt a családdal, hogy a zajtai idős pár most újra megkösse azt a frigyet, amelyet 5 évtizeddel ezelőtt tettek még a hatvanas években. A Bartha házaspár természetesen a helyi nyugdíjas klubban is megünnepelte a különleges jubileumot, hiszen az aktív közösség összetartása kivételesen erős a településen. – mondta el az ünnepség alatt Kosztya Zoltán, Zajta község polgármestere.

Az immáron boldog nyugdíjas éveiket töltő öregek: 5 gyermekkel (4 lány,1 fiú), s 12 unokával (6 lány, 6 fiú) büszkélkedhetnek. Unatkozásra viszont most sincs idejük a nagyszülőknek, mivel a Zajtai Hagyományőrző Nyugdíjas Klubnak oszlopos tagjai, mely csoporttal legutóbb Szárazberken, a testvértelepülésen adtak elő színvonalas műsort a többi klubtaggal közösen.

 - Széles Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!