Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.19. 11:50

Amit a diabéteszről tudni kell

Nyíregyháza - A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete nagy figyelmet fordít arra, hogy a tagok diabétesszel kapcsolatos ismereteit bővítse, segítsen megismerni a megfelelő diétát, a betegség szövődményeinek elkerülését.

Nyíregyháza - A Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete nagy figyelmet fordít arra, hogy a tagok diabétesszel kapcsolatos ismereteit bővítse, segítsen megismerni a megfelelő diétát, a betegség szövődményeinek elkerülését. Összejöveteleikre igyekszünk olyan előadókat hívni, akik gyakorlati tanácsokkal is ellátják a betegeket. Nemrégiben 2 napos „cukorbetegképzést” szerveztünk a Jósa András Oktatókórház IV. számú Belgyógyászati Osztályának szakmai támogatásával. A diabétesz ténye érinti a beteg családját, munkahelyét, környezetét is, hiszen a betegnek rendszeresen ellenőriznie kell vércukorszintjét, gyógyszeres vagy inzulinkezelést kell kapnia, fizikai aktivitással, táplálkozási szokásainak megváltoztatásával is tennie kell a jó anyagcserehelyzet érdekében. Dr. Gaál Zsolt főorvos és dr. Papp Zsuzsanna osztályvezető-főorvoshelyettes szakmai iránymutatásával meghatároztuk a tananyagot, az osztály szakemberei pedig megtartották az előadásokat. Nem titkolt célunk, hogy további képzéseket szervezzünk, s minél szélesebb körhöz elérjen az életmentő üzenetünk.

Sinka Gáborné titkár, Cukorbetegek Nyíregyházi Egyesülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!