Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.02.07. 09:34

A valódi pozitív attitűdtől nyílhatnak ki a Waldorfban

Nyíregyháza - Mivel ma nem lehet pontosan tudni, mit hoz a jövő, ezért olyan képességek kialakítása a fontos a gyerekekben, mellyel sikeresen tudnak majd boldogulni. Ilyen képességek többek között a kreativitás, a helyzethez való rugalmas alkalmazkodás, a reális önismereten alapuló önbizalom, a jó probléma megoldó és ítélőképesség, melyek mind segítik azt, hogy az ember jól tudjon másokkal együtt dolgozni, megtalálja helyét és feladatát egy közösségben.

Nyíregyháza - Mivel ma nem lehet pontosan tudni, mit hoz a jövő, ezért olyan képességek kialakítása a fontos a gyerekekben, mellyel sikeresen tudnak majd boldogulni. Ilyen képességek többek között a kreativitás, a helyzethez való rugalmas alkalmazkodás, a reális önismereten alapuló önbizalom, a jó probléma megoldó és ítélőképesség, melyek mind segítik azt, hogy az ember jól tudjon másokkal együtt dolgozni, megtalálja helyét és feladatát egy közösségben.Ezt szolgálja a Waldorf pedagógia az óvodától az érettségiig úgy, hogy a tananyag tanításának módjával az egész embert neveli, figyelembe véve az életkori sajátosságokat. Mindezeknek az alapja a szeretet, az elfogadás, az odafigyelés a gyermekre. Ettől a valódi pozitív attitűdtől a gyerekek kinyílnak és szárnyra kapnak, sikeresen érettségiznek és tanulnak tovább úgy, hogy élményekben gazdag diákéveket hagynak maguk mögött.

Emiatt is várják a jelentkezőket a Nyíregyházi Waldorf Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium minden évfolyamára. A leendő első osztályosok március 15-ig jelentkezhetnek, az érdeklődők kérdéseikre választ kaphatnak a Nyíregyháza, Kölcsey u. 8. szám alatti iskolában, és bővebben tájékozódhatnak www.nyiregyhaziwaldorf.hu honlapon. A következő nyílt nap február 20-án 8 órakor kezdődik. Aznap 14 órától tart felvételi beszélgetést a Nyíregyházi Waldorf Gimnázium a 2013/2014-es tanév 9. osztályába jelentkezőknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!