Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.14. 09:30

Dübörgés és háborgás a Debreceni úton

Nyíregyháza - Az egyik csatornafedél megsüllyedt, egy másik pedig zörög, ha rámegy egy autó.

Nyíregyháza - Az egyik csatornafedél megsüllyedt, egy másik pedig zörög, ha rámegy egy autó.Nyíregyházán a Debreceni út közlekedése mindig kivált valakiben valamilyen indulatot: van, amikor a sofőrökben, s van, amikor az ott élőkben. 2012 őszéig az autóvezetők háborogtak egy feleslegesnek tűnő tábla miatt, most pedig a lakosok keresték meg szerkesztőségünket gondjukkal.

– Megmondom őszintén, az itt élőknek nagyon rosszul esett, hogy amikor az ősszel a polgármester úr leszerelte a 30-as sebességkorlátozó táblát, azt hangoztatta, hogy itt már nem lakik senki sem. Pedig bizony lakik itt még jó néhány család és nekik nem mindegy, hogy éjjel mennyivel robognak el a több tonnás kamionok – mondta lapunknak a lakosok nevében felháborodottan Gégényi Pál, aki már 25 éve lakik a Debreceni út és a Palánta utca kereszteződésében.

– Számunkra az sem mindegy, hogy az út örökösen romlik, lesüllyednek a csatornatetők. Már közröhej, hogy évente egy-egy csatornafedelet többször is beépítenek, és három hónap múlva újra kezdik elölről. Egy másik csatornafedél pedig mozog, valahányszor rámegy egy autó, halljuk a lakásban. Nagy a dübörgés, a gyorsan hajtó kamionok okozta földrengés miatt repednek a házak. Ki fizeti meg vajon a kárunkat?

A panasszal megkerestük Mussó László önkormányzati képviselőt, aki a következőkről tájékoztatta szerkesztőségünket:

– Jeleztem a közúti igazgatóságnak, hogy megsüllyedt a csatornafedél. A cégtől arról értesítettek, hogy a hibáról jegyzőkönyvet vett fel a közúti ellenőr, s amint az időjárás engedi, kijavítják a hibát. A körzetemben egyébként kátyúzást is kértem, a gyorshajtás gondját pedig jelezzük a rendőrségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!