Szabolcs-Szatmár-Bereg

2012.04.12. 12:00

Hétfőtől Beregi Ünnepi Hét

Vásárosnamény - Amatőr festő és fotós kiállításának megnyitójával kezdődik hétfő délután a Beregi Ünnepi Hét.

Vásárosnamény - Amatőr festő és fotós kiállításának megnyitójával kezdődik hétfő délután a Beregi Ünnepi Hét.

Április 16-án 14 órától beregi amatőr festők tárlata nyílik a vásárosnaményi művelődési központban, azzal egyidőben a Megoldás-házban Szabó Zoltán amatőr fotós kiállítása tekinthető meg. Kedden a sportcsarnokban kisiskolások ügyességi vetélkedője lesz. Szintén 14 órától az Eötvös-iskolában három rajzpályázat („Álmodtam egy világot”, „Utazás a világ körül”, „Tavaszi zsongás”) eredményét hirdetik ki. A Beregi Múzeum-Tomcsányi-kastély ad otthont Kopriva Attila munkácsi festőművész alkotásainak. Schäffer Erzsébettel lehet közönségtalálkozón részt venni a városi könyvtárban. Szerda délelőtt az Eötvös-iskolában Bereg-kupa asztalitenisz-bajnokságot rendeznek. A vitkai Fafaragó Galériában felolvasó délután kezdődik, valamint Szegedi Attila festőművész kiállítása nyílik. Este hattól a művelődési központban a Liszt Ferenc Kórus és a Városi Zeneiskola volt növendékei adnak közös koncertet, a vendég Csuprik Etelka zongoraművész.

Csütörtökön reggel kezdődik a Rákóczi-kupa a sportcsarnokban, a művelődési központban nemzetközi zeneiskolai zongoraverseny lesz. A városi könyvtárban a Partium folyóirat irodalomi estje 17 órától esedékes. Pénteken a sportcsarnokban Bereg-kupa labdarúgó-bajnokságot bonyolítanak le. A művelődési központban versmondó napocskát tartanak ovisoknak A szomorú folyótündér címmel. Este héttől ugyanott a Körúti Színház előadásában tekinthető meg a Meseautó. Szombaton zárul az ünnepi hét: a gergelyiugornyai ÁMK-ban Váci Mihály szavalóversenyt tartanak, míg a művelődési központban 16 órától amatőr Ki Mit Tud? kezdődik. Bőséges, tartalmas napok várnak a beregiekre.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!