Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.07.14. 13:39

Ismét Európai Uniós élelmiszeradomány Gávavencsellőn

Gávavencsellő - Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata saját anyagi lehetőségeihez mérten segíti a rászoruló, alacsony jövedelemből, rossz szociális körülmények között élő embereket.

Gávavencsellő - Gávavencsellő Nagyközség Önkormányzata saját anyagi lehetőségeihez mérten segíti a rászoruló, alacsony jövedelemből, rossz szociális körülmények között élő embereket.A Katolikus Karitász Európai Uniós Élelmiszersegély program keretében ismét élelmiszeradományt juttatott azon települések részére, ahol Karitasz csoport működik, és annak tagjai vállalják a segély szétosztását. A Gávavencsellői Római Katolikus Egyházközségen belül működik a Szent Rita Karitasz csoport, akik a korábbi években is részt vettek ilyen adományozásban. Idén is átvette a vezető szerepet az Önkormányzat, kiválasztotta az adományban részesülők körét, Gávavencsellőre szállította, és eljuttatja azt a rászorulók részére. Az adomány szétosztására négy munkanap áll rendelkezésre, ezért az önkormányzat dolgozóinak segítségével a napokban gondoskodnak az adományok szétosztásáról.

Ennek köszönthetően 52 nagycsalád 299 tagja, illetve 190 kisnyugdíjas, hátrányos helyzetű gyermek, létminimum közelében élő család 411 tagja juthat hozzá tartós élelmiszerhez. A feladat elvégzése figyelmet, pontos munkát igényel, mivel a termékek (liszt, tarhonya, olaj)  mennyisége  eltérő családonként.

Bízunk benne, hogy lesz még folytatása ennek az igazán jó programnak és az elkövetkezendő időkben olyan családok, idősek, rászorulók is részesülhetnek támogatásban, akik idén még nem.

- H. E. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!