Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.06.06. 15:27

Záhony: élelmiszer-adomány a rászorulóknak

<p>Záhony - A 2011. évben kiírt pályázaton való sikeres részvétel eredményeképpen Záhony Város Önkormányzata újabb együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, melynek eredményeként ismét élelmiszer-segély csomaghoz juthatnak a Körjegyzőséghez tartozó települések rászorultjai.</p>

A kb. tíz kiló élelmiszert (liszt, 2-féle tészta, vaníliás karika) tartalmazó csomagból elsősorban hátrányos helyzetű, létminimum közelében élők, munkanélküliek részesülhetnek. A 2011. június 7-én kezdődő osztás során Záhony városban közel 600, Zsurk településen 150, míg Győröcske községben 30 család segélyezésére kerül sor.

Az élelmiszer-csomagok rászorulókhoz való eljuttatásában jelentős szerepe van a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, akik az adományok begyűjtéséről, partnerek számára elérhetővé tételéről gondoskodnak. Valamint ezúton is köszönjük a Kelet-Trans 2000 Kft segítségét, akik térítésmentesen vállalták a szállítmány Záhonyba történő leszállítását, és a kiosztást végző önkormányzati dolgozóknak, szociális munkatársaknak, a segélycsomagok kiosztásában való közreműködést.

Reméljük, hogy az Egyesülettel való kitűnő együttműködés – a korábbi évekhez hasonlóan - a jövőben is eredményes lesz, s folyamatosan tudjuk a begyűjtött adományokból a záhonyi és a társtelepülések lakosait támogatni.

- O.T. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!