Szabolcs-Szatmár-Bereg

2011.06.24. 11:21

Korszerű eszközök Tiszakanyáron

<p>Tiszakanyár - Június 22-én szerdán tartották a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0151 számú projekt záróünnepségét a tiszakanyári általános iskolában.</p>

A rendezvény nyitányaként Lenyuné Farkas Katalin, az általános iskola igazgatója, aki projektmenedzserként vett részt a megvalósításban, ismertette a projekt részleteit. Elmondta, hogy Tiszakanyár és Újdombrád települések Közoktatási Társulása nevében Tiszakanyár Község Önkormányzata mint gesztor az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Intelligens iskola az intelligens diákokért Tiszakanyáron” címmel. A TIOP -1.1.1-07/1-2008-0151 számú projekttel 9 652 324,- Ft összegű támogatást nyert el a település informatikai fejlesztésre, amely a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában és az Újdombrádi Tagintézményében valósult meg.

A beruházás keretében a következő eszközök kerültek beszerzésre:

- 21 db iskolai PC

- 3 db tantermi csomag

- 1 alkalmazás szerver

- 1 szerver szoftver

- 2 db WIFI csomag

- 2 db SNI III (gyengénlátó) csomag

- 3 db SNI IV (vak) csomag   

A bemutató órával egybekötött ünnepségen Kiss Gyuláné pedagógus mutatta be a tábla eszköztárát a gyerekek segítségével, majd Tiszakanyár jegyzője, Dr Ténai András és Háda Sándor a képviselő-testület egyik tagja köszönte meg a projektben dolgozók munkáját, és hangsúlyozták az korszerű informatikai eszközök fontosságát az oktatásban.

- Tóth Beáta, marketing koordinátor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!