Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.10.18. 21:54

Nyilvános alakuló ülés Nyírábrányban

<p>Nyírábrány - Zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme október 18-án este, amikor a község új polgármestere Nyíri Béla és a hat tagú képviselőtestület nyilvános alakuló ülését tartotta.</p>

Keresztessy Tamás korelnök köszöntötte a meghívott vendégeket és a helyi lakosságot, s a polgármester eskütételéig vezette az ülést. Pogány Gyuláné a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket, majd az eskütétel után átadta a polgármester és a képviselők megbízólevelét, amely után megalakult az új képviselő testület. Négy képviselő -  Derzsi József, Kálmándi Árpád, Keresztessy Tamás és Kiss Zoltán -  az előző ciklusokban is tagjai voltak a döntéshozó testületnek, míg Gáll Ferenc és Gresku Zoltán először kaptak bizalmat a lakosságtól. Közülük a polgármester javaslatára titkos szavazással Gáll Ferencet választotta meg a testület alpolgármesternek.

 A pénzügyi bizottság mellett, - amelynek elnöke Gresku Zoltán, tagja Kiss Zoltán, külsős tagja Saliga Andrea-  általános bizottságot választottak a képviselők, amelynek vezetője Keresztessy Tamás, tagjai Derzsi József, Kiss Zoltán, Gresku Zoltán képviselők, valamint Baleda Istvánné, Erdei József Miklós és Kanalas György külsős tagok lettek. A polgármester, az alpolgármester,  bizottsági elnökök és tagok tiszteletdíjának és költségtérítésének megszavazása után a polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a megbízatása kezdetétől eltelt időszak eseményeiről, s kérte a lakosságot, hogy a választások eredményét ne csak tudomásul vegyék, hanem fogadják is el! A békesség és a jó közérzet legalább annyira fontos, mint az egészség! – hangoztatta a faluvezető, aki ez idáig Bagamér község jegyzőjeként aktív részese volt a közigazgatási munkának. Összefogásra kérte a lakosságot, amelynek szép  példájaként a képviselők 50-50 ezer forintot utalnak át tiszteletdíjukból a vörös iszaptároló gátszakadása miatt bajbajutott emberek megsegítésére.
- Sz.Vrancsik Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!