Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.27. 23:36

Porig égett a juhhodály Bátorliget-Újtanyán

<p>2010. szeptember 27.-én a kora délutáni órákban lángra lobbant egy juhhodály Bátorliget-Újtanyán.</p>

A tűzesetről egy helyi lakos értesítette a 105-ös központi telefonszámon 13 óra 18 perckor a Nyírbátori Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságot, kérve a tűzoltók segítségét. A jelzés értékelését követően Nagy Gyula tű. ftörm. megbízott szolgálatparancsnok vezetésével a Nyírbátor I-II-es  gépjárműfecskendők és a Vízszállító vonultak, segítségnyújtásra riasztásra került a Máté I-es gépjárműfecskendő állománya is.
A nyírbátori tűzoltó egység 13 óra 39 perckor érkezett ki a helyszínre.

A felderítés során megállapították, hogy egy 15x50 m-es alapterületű, deszkaoldalú, palafedésű juh hodályban röppent fel a „vörös kakas”. A hodályban szerencsére állatok nem voltak, de a lángok erejét felerősítette, az ott levő 6 db nagy körbálás szalma és a kis mennyiségben felhalmozott deszka. A tűzoltó egység elvégezte az épület áramtalanítását, majd több „C” sugarat szerelve megkezdték a lángok megfékezését, melyben segítségükre voltak a néhány perccel később kiérkező mátészalkai tűzoltók is.

A két tűzoltó egység közös erővel 15 óra 05 percre 5 db „C” sugár alkalmazásával lefeketítette a tüzet, a végleges oltást kéziszerszámokkal 17 óra 30 percre fejezték be. Az épület a „lánglovagok” minden erőfeszítése ellenére szinte porig leégett.
A tűzoltás ideje alatt a jámbor juhok mit sem érzékelve a veszélyhelyzetről a közeli legelőn békésen legelésztek.
A tűz következtében személyi sérülés nem történt, a keletkezési okot vizsgálják.
- Holes István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!