Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.11. 20:46

Fegyverropogás, és nagy futás Nagyhalászban

<p>Nagyhalász - A nagyhalászi sportpályán rendezték meg szombaton az önkéntes és létesítményi tűzoltók 2010. évi versenyét, ahol több százan gyűltek össze.</p>

A versenyt Pernyák Sándor tü. ezredes a katasztrófavédelem megyei igazgatója nyitotta meg, a résztvevőket a polgármester és a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte.

A verseny lényege az, hogy az önkéntes és a létesítményi tűzoltók csapatai minél gyorsabban és persze hiba nélkül szereljék össze a víztartálytól induló tömlőt, be tudják indítani a kisgépfecskendőt, illetve a vízsugárral kellő mennyiséget jutassanak egy lyukon át egy tartályba, amivel a tűzfészek oltását szimulálják. A feladat egyszerre kíván gyorsaságot és összehangolt munkát. Volt, akinek sikerült gyorsan szerelni, de a szivattyúval akadt gondja, volt, akinek fürge volt a lába, de pontatlanul szerelt, ezért lehetett volna jobb az eredménye.

A létesítményi tűzoltók a kiemelt tűzveszélyességű üzemek dolgozói. Talán még emlékeznek olvasóink, hogy nemrég Rakamazon oltották el egy tető tüzét a létesítményi tűzoltók nagyon gyorsan, vagy amikor Mátészalkán avatkoztak be sikeresen, mindez a megfelelő kiképzésnek köszönhető. A szórakoztató betét programok közt a Kelet Magyarországi Speciális Mentőegyesület kutyás bemutatót tartott, a rendőrség pedig kommandós bemutatóval aratott tapsot, de kipróbálhatta mindenki az elsősegélynyújtó tudományát is. A végeredményt nagy tapsvihar között hirdették ki, nem csupán férfi, hanem női és ifjúsági csapatok is indultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!