Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.09.01. 17:49

Bohócdokik Kisvárdán is

<p>A jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a beteg gyógyulásához, ez a Piros Orr Alapítvány működésének a filozófiája.</p>

Öles Vidor Fesztiválos plakát hirdette Kisvárdán a Felső–Szabolcsi Kórház Gyermekosztályán, hogy szeptember 1–én, szerda délután (14 óra után) megkezdik „rendelésüket” a Piros Orr Alapítvány bohócdoktorai.

A közel másfél évtizede alapított szervezet működésének filozófiája, hogy a jó kedély és a nevetés nagymértékben hozzájárul a beteg gyógyulásához. Eddigi működésük alatt több tízezer beteg gyermeket látogattak meg az ország különböző kórházaiban. Látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek és bevetik sajátos, a helyi körülményekhez alkalmazkodó eszköztárukat is. Bűvészkedéssel, varázslással oldják a gyerekek kórházi szorongásait, s feledtetik velük fájdalmaikat.

A délutáni „rendelésen” Dr. Zúzmara (Gerle Andrea) és Dr. Katyvasz (Tóth Zoltán László), mindketten a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészei, vidámságot, mosolyt és jókedvet teremtettek az osztályon tartózkodó gyerekeknek s a szülőknek is.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!