Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.11. 15:42

Ütemesen újítják fel a 41-est

<p>Vásárosnamény és Beregsurány között folynak az útrekonstrukciós munkálatok.</p>

Október elejétől használhatják a közlekedők a 41-es főút ukrán határig vezető, kiszélesített és új burkolattal ellátott szakaszát.

– Két ütemben, több szakaszon folynak a rekonstrukciós munkálatok. A felújítás során az óránként 90 kilométeres sebességre tervezett, kétszer egy sávos elsőrendű főút 11,5 tonnás tengelyterhelésű megerősítését és kiszélesítését végzik el a Vásárosnamény és a Beregsurány közötti külterületi szakaszokon – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. Kommunikációs Irodája.

Új út 2,6 kilométeren

A beruházás első ütemében a nem engedélyköteles szakaszokat újítják fel. Négy hosszabb szakaszon összesen 10,5 kilométer hosszon épül át az út, valamint hat kishidat is kiszélesítenek. Az útszakaszokat a tervek szerint a harmadik negyedév végén adják át a forgalomnak.

A második ütem során Vásárosnamény és Beregsurány között két hosszabb és négy rövid külterületi szakaszon épül át az út összesen 2,6 kilométeren. Szélesítik az útpályát, valamint megerősítik az útburkolatot úgy, hogy 11,5 tonnás tengelyterhelésű járműveket is elbírjon. Az érintett települések lakott területének határán 5 forgalomcsillapító sziget épül. A felújított útszakaszokat a tervek szerint ugyancsak a harmadik negyedévben adják át a forgalomnak.
A két kivitelezői szerződés együttes, áfa nélkül összege meghaladja az 1,2 milliárd forintot. A projektek az Európai Unió támogatásával, az ISPA/Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!