Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.26. 09:19

Iskolaavatás Porcsalmán

<p>Az iskola aulájában a Szatmár Fúvószenekar térzenéje fogadta a vendégeket és az érdeklődő közönséget.</p>

Elsőként Kanyó Imre polgármester mondott köszöntő  beszédet és ismertette az ÚMFT kereteiben megvalósult projektet. Dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára az iskolában folyó oktató-nevelő munka fontosságát hangsúlyozta ünnepi gondolataiban. Fülöp István országgyűlési képviselő úr a pedagógusmunka értékeiről és jövőt formáló szerepéről beszélt. Az ünnepség legmeghatóbb pillanata a szalagátvágás és az ezt követő kulcsátadás volt, ahol Balogh Attila igazgató úr az elmúlt tanév megpróbáltatásai után a közönség vastapsa kíséretében magasba emelte a megújult iskolaépület kulcsát.

A tartalmas ünnepi műsorban verses-zenés összeállítást, táncos produkciókat, gyermekjátékokat, népdalcsokrot láthattak és hallhattak az érdeklődők. Az iskola újjáépítése alkalmából készült emléktáblát a Kiss Áron díjas D. Nagy Istvánné nyugdíjas igazgatónő és Erdős Evelin Kiss Áron díjas tanuló leplezte le a nagyközönség előtt.

Ez alkalomból került átadásra az új iskolazászló, amelyet az iskola épületével együtt megáldott Kormos Csaba református lelkipásztor és felszentelt Kapcsai Viktor tisztelendő úr. A Szózat eléneklése után a kibővített és megszépült iskolaépületet járhatták be a vendégek, melynek során megtekinthették a Kiss Áron játékokból rendezett kiállítást.

A felújított iskolában, szeptemberben XXI. századi feltételrendszer mellett kezdhetik meg a tanulók az új tanévet.

Gaálné Kiss Hortenzia, D. Nagyné Póti Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!