Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.06. 13:10

Hódítottak a kéktaláros lovagok

<p>Szatmárnémeti - A romániai Szatmár megye első Szilva Fesztiválján megyénk, egész pontosan e becses gyümölcs megbecsüléséért sokat fáradozó szatmár-beregi tájegység is képviseltette magát.</p>

A rendezvények a Szatmárnémetitől mintegy 30 kilométerre elhelyezkedő Aranyosmeggyes adott otthont, ahol hangúlyosan jelent meg a szatmári térségek határon átnyúló összefogásának és a hagyományok átadásának a vágya.

A program két szervezője Magyarországról a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület, román oldalról pedig a Szatmár Megyei Agrár, Kereskedelmi és Iparkamara volt. A Szatmár két oldalán készült pálinkák ízlelése mellett a különböző szilvás és egyéb tájjellegű ételeket, gombócot, rétest és derelyét kóstolhattak az érdeklődők. Közben a színpadon egymást váltották a népművészeti előadók és csoportok, fellépett többek között megyénkből a Szabolcs Néptáncegyüttes is. A lovagjaink kedves kínálása, no meg az önmagáért beszélő nemes ital sok barátot szerzett megyénknek és az itt élő embereknek.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!