Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.08.23. 18:12

Falusi turizmus és építészet Erdélyben

<p>Szavakkal nagyon nehéz kifejezni azt az örömet, amelyet az eredményhirdetés hozott számunkra.</p>

Volt sikítozás, ugrálás, hatalmas boldogság, amikor diákjaink tudomására jutott, hogy az Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola az Apáczai Közalapítvány Határtalanul! programja keretében – amelynek célja, hogy a középiskolai diákokat megismertesse a határon túli magyar területekkel: Erdély, Kárpátalja, Felvidék és Vajdaság – 40 diák és 4 kísérő tanár részvételével négy napos szakmai tanulmányi kiránduláson vehet részt Erdélyben augusztusban.

Az Apáczai Közalapítvány 1,4 millió forinttal támogatta az utazást. A tanulmányút során a tanulók megismerhették a történelmi Partium és Erdély több városának és falvának idegenforgalmi, turisztikai és ezen belül a falusi turizmushoz kapcsolódó kínálatának elemeit. Betekinthettek a promócióba és a tényleges szolgáltatási viszonyokba, tapasztalatot szereztek a csillagtúra központján lévő panzió működéséről, és mint jövendő szolgáltatók is kipróbálhatták egy idegenforgalmi egység működését. A kőművesek a városi és a falusi építészet több objektumát szemlélhették meg, és tájékoztatásokat kaptak a különböző funkciójú épületek sajátos építészeti megoldásairól.

A közös programban kulturális értékeket és attrakciókat is megtekintettek. Hála és köszönet a közalapítványnak, hogy lehetővé tették iskolánk számára a kirándulást!

Apáczai Oktatási Centrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!