Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.05.22. 10:33

Autók és motorok randevúznak

<p>Nyírtét - Motorok dübörgő hangja töri majd meg a csendet május 23-án Nyírtéten és a környék településein, ugyanis immár hetedik alkalommal rendezik meg a településen az autós és motoros találkozót, valamint a környéket is behálózó tájtúrát.</p>

A járművek 8 – 9 óra között gyülekeznek. A regisztráció után 10 órakor a házigazda Nyírtéti Őrült Motorbarátok Köre nevében Révész Dezső polgármester köszönti a vendégeket. A találkozó résztvevői megemlékeznek a névtelen motorosról, a névtelen autósról is: koszorút helyez el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Járműtörténeti Egyesület nevében Koroknay Géza, Soós Endre, a Keleti Motoros Egyesület nevében Vígh Béla, Sasfalvi Tibor. A koszorúk elhelyezését követően a résztvevők leróják kegyeletüket.

A tájtúra 11 órakor indul Nyírtét főteréről. A tervek szerint a baktalórántházi piactérre 12.10 órakor lesz az érkezés, ahol Nagy János (Hajdúdorog) és Takács Krisztián (Levelek ) motoros bemutatóját láthatják az érdeklődők. Innen Ófehértóra indul tovább a menet 13 órakor, ahol gumifüstölés, hangnyomás-mérés szerepel a programban. A túrázók 14.15 órakor indulnak tovább a leveleki kempingbe, ahol ebéd várja a megfáradt járművezetőket. A kempingben lesz baleset-megelőzési bemutató, ügyességi verseny, majd 16.30 órakor indulnak vissza Nyírtétre. A nap zárásaként Takács Krisztián, Hidi Miki, Mókus tart bemutatót.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!