Szabolcs-Szatmár-Bereg

2010.03.17. 22:34

Versenyeken csillognak a szentimrés talentumok

<p>Nyíregyháza - A diákokban rejlő kreativitást és tehetséget nem szabad hagyni elsikkadni, sokkal inkább gondozni és ápolni kell, hogy képesek legyenek kihozni magukból a maximumot – vallja Megyesi Mária, a tavaly Tehetségpontként regisztrált Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatója.</p>

- Erre, vagyis az intellektuálisan legtehetségesebb diákok fejlesztésére vállalkoztunk a „TalentumokTehetséggondozó Program keretében, amelynek célja a diákok tanulmányi versenyeken való eredményes szereplése, tehetségük és személyiségük teljes kibontakoztatása. Mentortanárok kísérik nyomon a programba önként jelentkező diákok előrehaladását. Az elmúlt három évben 25 szentimrés tanuló hét tantárgyból remekelt az országos versenyeken. Ifjú büszkeségeink lelkesek, motiváltak és örülnek, hogy megcsillogtathatják kvalitásukat – mesélte az igazgatónő.

Március 17-én Pí-program elnevezéssel tehetséggondozó tematikájú rendezvényt tartottak a jósavárosi intézmény falai között. A meghirdetett tudáspróbára a megye(székhely) több általános iskolájából is érkeztek versenyzők, akiknek sudokuban, illetve angol és német nyelvi szókirakó versenyen kellett bizonyítaniuk.

KM – P. I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!