Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.15. 11:01

Van esély az "év kórháza címre" Nyíregyházán?

<p>Október elején ismét meghirdették „Az év kórháza” internetes szavazást. Az érdeklődők 2008. december 31-ig, a www.azevkorhaza.hu honlapon mondhatják el véleményüket, és értékelhetik összesen 5 kategóriában az intézményeket - így a Jósa András Oktató Kórházat is. Csemegéztünk a részeredményekből!</p>

A Jósa András Oktató Kórház kategóriánként a kövekezőképpen áll:

 

Így áll a Jósa András Oktató kórház

Orvos-szakmai ellátás: 36. hely

Ápolás és szakszemélyzet: 32. hely

Kórházi infrastruktúra: 20. hely

Ellátás: 22. hely

Környezet és tisztaság: 27. hely

Összesítve: 24. hely

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiintézmények között jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Jósa András Oktató Kórház áll a legjobban a 27. helyen. A megyei többi egészségügyi intézete a jelenleg a 39-131. helyet foglalja el az összesen 239 versengő ellátó helyéből.

Érdekes az is, hogy bár az egyetemi klinikák eredményei eddig is nagyon változóak voltak, de helyzet még inkább polarizálódni látszik, immár mind az első 20, mind az utolsó 20 között szép számmal találhatóak ilyen intézmények.

Nagyon sok vita övezte a kórházak magánkézbe adását, így talán érdemes vetni egy pillantást az érintettek magántulajdonú kórházakról nyilvánított véleményéről. Elmondható, hogy ezek az intézmények viszonylag jól teljesítenek, általában a 60-80. hely környékén állnak 239 intézmény között, de egyelőre nem látunk kiemelkedő eredményt.

Végezetül a talán legfurcsább jelenlegi eredményt egy fővárosi, gyermeket intézmény szolgáltatja, aminek az egyik telephelye az igen előkelő 9., míg másik az előkelőnek kicsit sem nevezhető 140. helyen áll, így az azonos irányítás alatt dolgozó két ellátóhely között különbsé több mint a teljes lista fele!

Természetesen még semmi sem dőlt el, a véleményüket kinyilvánítókhoz még bárki csatlakozhat december 31-ig. A verseny aktuális állása folyamatosan nyomon követhető a http://www.azevkorhaza.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!