Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.03. 10:30

„El se tudja képzelni, hányan élnek kukázásból!”

<p>Nyíregyháza - Nyíregyházán, amennyiben figyelmesen közlekedünk, naponta legalább egy kukázóval találkozhatunk. A Szabolcs Online a nyomába szegődött egy középkorú nőnek, aki a szeméttárolók fedelét nyitogatta.&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/34562/---el-se-tudja-k--pzelni--h--nyan---lnek-kuk--z--sb--l----" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A középkorú nő, nevezzük Ilonkának, nem szerette volna vállalni a nevét és az arcát az anyag elkészítése során, mivel szégyelli, hogy kukázásra kényszerült. Ilonka elmondta, hogy 40 ezer forintos nyugdíjból kénytelen megélni havonta, amely a rezsi számlákra is kevés. Mivel a többtagú családot valamiből el kell tartani, a nő közel két éve állt kukázónak.

Megtudtuk, hogy naponta 500-600 forintot lehet összegyűjteni a szeméttárolókból. A kukázók leggyakrabban színesfémeket és üveget gyűjtenek, amelyet megpróbálnak értékesíteni. Ilonka hozzátette, hogy amennyibenn jobb állapotú ruhaneműre vagy egyébb dolgokra találnak, természetesen azt is hazaviszik. Ilonka azt is elmesélte, hogy élelmet is lehet találni a kukákban, de azt nem szokta kiszedni, mivel fél a fertőzésektől. Megesik az is, hogy Ilonka üres kézzel megy haza, mivel elmondta – igen nagy a konkurencia. „El se tudja képzelni, hányan élnek kukázásból!”

Ilonka nem hajléktalan, csak éppen úgy alakult a sorsa, hogy nem talált más kegészítő keresetet, mint a sokszor megalázó kukázást. Ahogy Ilonka elmondta, nem magával a tevékenységgel, hanem az emberek lenéző pillantásaival van a gond. Az emberek viszonyt azt nem akarják meglátni, hogy ameddig a kukázás helyett sokan lopnak-csalnak, addig Ilonkáék mások szemetéből próbálnak megélni.

Kapcsolódó cikkek:

-M. István-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!