Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.12.29. 08:02

A Bokréta utcai vita margójára

<p>Nyíregyháza - Senki sem tudja, konkrétan mikor kezdődhet a gyűjtőút építése.</p>

Érvek és ellenérvek csatáját hozta, s élénk vitát váltott ki az a döntés, hogy a Bokréta utcát gyűjtőúttá nyilvánítják, s oda terelik a térség forgalmát.

Az ott élők eddig nyugalmuk és békés életük védelmében a végletekig elszántak, hogy a döntés megváltoztatására késztessék a várost.

Az önkormányzat azonban, mint mondják, nem akarja tönkretenni az élők életét, jó megoldásnak mégis a Bokréta utcai gyűjtőút megépítését tartják.

– Nem ez az egyetlen lehetséges alternatíva – szögezi le a beszélgetés legelején Veres István, főépítész. A közgyűlés a legutóbbi ülésen az erősítette meg, hogy a Bokréta utcán kezdjék el a tervezést. Én azonban továbbra is azon az álláspontot vagyok, hogy a Rét utca gyűjtőúttá alakítása is legalább ennyire megfelel a célnak.

Éppen ezért, mindkét utcára vonatkozóan elkészül az az elemzés, amely megvizsgálja a beruházás költségeit, az érintett ingatlanok számát.

Amikor ez elkészült, akkor kell arról dönteni, Rét utca, vagy Bokréta utca.

Amennyiben kiderül, költségkímélőbb, jobb megoldás a Rétutcát gyűjtőúttá alakítani, akkor Csabai Lászlóné kezdeményezésére a kérdés visszakerül a közgyűlése elé.

– Miután a közgyűlés a tervezésre adott felhatalamazást, szó sincs arról, hogy itt már holnap, vagy akár egy-két hónapon belül megkezdődjön az építkezés.

Sőt, az is megtörténhet, hogy évek múlva lesz erre anyagi lehetősége a városnak.

Addig pedig még nagyon sok minden történhet. A gyűjtőút elsődleges feladata nem az, hogy ideterejük a gépkocsiforgalmat, hanem az ipartelep kiszolgálása a Simai út felöl, ami egy új csomóponttal kapcsolódni fog az autópályához.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!