Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.21. 16:47

Pillangó lesz a „hernyóból” a Nyíregyházi Főiskolán

<p>Nyíregyháza – A nyíregyházi Főiskolán csak „hernyóként”emlegetett Atlétikai Csarnok tetőszerkezetének fa pillérei annyira megpuhultak és elkorhadtak már, hogy esedékessé vált a felújítása. <dia width="900" height="700" alt="Pillangó lesz a „hernyóból” a Nyíregyházi Főiskolán 2008.11.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Pillang__lesz_a__herny_b_l__a_Ny_regyh_zi_F/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Pillangó lesz a „hernyóból” a Nyíregyházi Főiskolán 2008.11.21." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/33471/pillang---lesz-a----herny--b--l----a-ny--regyh--zi-f--iskol--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

 Az elképzelések szerint az egész tetőszerkezet cseréje lenne a legjobb megoldás. A tervezet szerint a csarnok új, modern arculatot kapna, mellyel beilleszkedne a felújított épületek közé.

Szükségessé vált a műanyag borítás és a szerkezet cseréje a Nyíregyházi Főiskola Atlétikai Csarnokán, hiszen a fa pillérek az időjárás viszontagságainak köszönhetően elkorhadtak. A tervek szerint új tetőszerkezetet kapna a csarnok, melynek az északi és a déli oldala nyitott és üveges résszé alakulna át.

„A csarnok felújítása aktuálissá vált, abban az értelemben, hogy egy jó félévvel ezelőtt egy szakvezetői vélemény megállapította, hogy az a tetőszerkezet, ami egy fa konstrukcióval van megoldva, a támaszkodási pont felett, ahol szabad térrel érintkezett, megpuhult, meggyengült. Ennek a kicserélése illetve kijavítása lett volna folyamatban és akkor kaptuk az információt az Oktatási Minisztériumtól, hogy engedélyezik egy új tetőszerkezethez szükséges tervdokumentáció elkészítését. Ez van most folyamatban, elkészültek a tervek, hozzávetőlegesen a pénzügyi vonzata is, jelen pillanatban az Oktatási Minisztériumnál van a terv - nyilatkozta Máté János, a Testnevelés és Sporttudományi Intézet igazgatója, majd hozzátette – nem lehet tudni, elfogadják-e a költségvetést vagy sem, de mindenképpen meg kell oldani a kérdést, mielőtt balesetveszélyessé válna, az biztos.

A terv a tetőszerkezet teljes cseréjét tartalmazza, a küzdőtér nagysága azonban változatlan marad.

„A tető kijavítása meg kell, hogy történjen, vagy csak olyan mértékben, hogy a tartó pillérek tövében eső másfél méteres részt kicseréljük, vagy ha sikerül elfogadtatni a tervet, akkor az egész megújulna, aminek természetesen anyagi vonzata van, másrészt időben hosszabb ideig fog tartani, de úgy gondolom ez utóbbival a jövőre nézve valódi megoldás születne” - tájékoztatott Máté János.

Kapcsolódó cikkek:

-K.A.-


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!