Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.11.14. 15:23

Látványlift a nyíregyházi üzletház külső falán

<p>Nyíregyháza - Ami Nyugaton már bevált, nálunk félmilliárdos változtatásra szorul. <dia width="900" height="700" alt="Látványlift a nyíregyházi üzletház külső falán 2008.11.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/L_tv_nylift_a_ny_regyh_zi__zleth_z_k_ls__33/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Látványlift a nyíregyházi üzletház külső falán 2008.11.14." /></a></dia>&#160;<dia width="900" height="700" alt="Látványlift a nyíregyházi üzletház külső falán - látványtervek - 2008.11.14."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/L_tv_nylift_a_ny_regyh_zi__zleth_z_k_ls__33_1/index.shtml , SERIE ,900,700)">Látványtervek: <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Látványlift a nyíregyházi üzletház külső falán - látványtervek - 2008.11.14." /></a></dia></p>

Annyiszor mondták a városlakók, annyiszor megírta portálunk is, hogy végül engedve a nyomásnak a város legnagyobb bevásárlóközpontja jelentõs változtatásokat vezet be a belső közlekedési rendjében. Lépcsők, látványliftek épülnek, mert (ellentétben a nyugattal) a „sétálva vásárolni” elv nálunk szinte teljes elutasításra talált.

– A mélygarázs parkolási rendjének megváltoztatásával indult el az a folyamat, melynek során jelentős fejlesztésekkel igazodunk a velünk szemben megfogalmazott elvárásokhoz – mondta Magyar Zoltán. A Korzó Bevásárlóközpont igazgatója szerint az ingyenes kétórás parkolás, a hétvégi és ünnepnapi ingyenes parkírozás, valamint a havi parkolóbérlet bevezetése pozitív megerõsítést kapott. Március 31-éig pedig megtörténnek azok a fejlesztések, amelyek oly sok kritikát kaptak a nyitás óta.

November 15-étõl, azaz mától egy mozgólépcsőn lehet eljutni bármelyik szintre. A lefelé közlekedõ lépcsőket is felfelé irányítják, lejutni a szintekrõl pedig liften, valamint a megnyitott lépcsőház grádicsain lehet majd. Ez átmeneti megoldás, mert március 31-éig elkészítik a belsõ lépcsőrendszert, valamint az épület Kossuth tér felõli külső homlokzatára két látványliftet építenek, melyek szintén minden szinten megállnak majd.  A – tervek szerint – a csaknem félmilliárd forintos korszerûsítés során a bevásárlóközpont nem zár be. További újdonság, hogy november végére hot-spot rendszert alakítanak ki az épületben, s decemberben négy ingyenes internetes terminált is használhatnak a vásárlók.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!